U sklopu programa Misto za film uspješno održana projekcija filma "Velike stijene" Borisa Ivkovića

Na drugom ovogodišnjem "Mistu za film" gledali smo film našega Bore Leeja - Velike stijene (2010.). Zna se da su projekcije Borinih filmova uvijek izvrsno posjećene, pa ni ova nije bila iznimka. Hvala svima koji su došli!

Boris Ivković (umjetničkog imena Bore Lee) je hrvatski samouki glumac i redatelj iz Sinja. Tvorac je vlastitog serijala filmova koji su u kritičarskim krugovima okarakterizirani kao "trash" karate/kung-fu filmovi. Filmovi su mu uglavnom srednjemetražni, vremenski traju od 30 do 60 minuta, sadržajem nadahnuti filmovima Brucea Leeja. Iako su filmovi Bore Leeja siromašno opremljeni i nisu snimani kvalitetnom opremom (proračun često nije bio veći od 300 kuna), autorova prirodnost i jednostavnost je našla svoj velik krug obožavatelja u Hrvatskoj i susjedstvu, a privukla je i poznata hrvatska estradna imena za nastup u njegovima filmovima.

 

‘Misto za film’ dio je SKUP-ova programa ‘Kultura u zaleđu’ koji se financira iz sredstava podrške Zaklade ‘Kultura nova’ za razvoj produkcije i/ili distribucije umjetničkih radova, djela i projekata.