Jesenjarenje 4: Film "Puno radno vrijeme" u srijedu 15.11. 2023. u Palacini

U srijedu 15. 11. 2023. s početkom u 19 sati u sinjskoj dvorani Palacine u sklopu programa Jesenjarenje // Rod, rad, ravnopravnost održat će se besplatna projekcija igranog filma „Puno radno vrijeme“ (2021.).

 

O filmu:
Julie, majka dvoje djece, živi u okolici Pariza, a radi u pariškom luksuznom hotelu. Uz iznimne napore i duge svakodnevne tranzite na relaciji selo-grad, jedva izdržava iscrpljujući životni ritam. Kada je pozovu na razgovor za posao kojem se dugo nadala, izbija nacionalni štrajk koji paralizira sustav javnog prijevoza. Krhka životna ravnoteža koju je uspostavila sada je ozbiljno ugrožena, a Julie započinje utrku s vremenom kako bi uspjela izbalansirati sve obaveze… Redatelj je snimanju drame o samohranoj majci koja se bori za bolji život pristupio kao snimanju trilera, time dodatno angažirajući gledatelja i stvarajući napetost koja ne popušta do zadnje sekunde filma. Film je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Veneciji.
Drugi film kanadskog redatelja s francuskom adresom Érica Gravela, intenzivni portret moderne žene razapete između djece i posla te predgrađa i grada, premijerno je prikazan prošle godine u Veneciji u programu Horizonti gdje je osvojio nagrade za Najboljeg redatelja i glavnu glumicu.
 

Program Jesenjarenje nastao je u suradnji udruge Sinjski kulturni urbani pokret i Gradske galerije Sikirica, s ciljem da se kroz različite forme – izložbe, filmske projekcije, stručna predavanja, razgovore s autorima – publici približe određena kompleksna pitanja i aktualna društvena problematika. 


Program se u 2023. godini održava uz podršku Ministarstva kulture i medija RH, Splitsko-dalmatinske županije i Grada Sinja. Jesenjarenje je dio programa ‘Kultura u zaleđu’ koji se financira iz sredstava podrške Zaklade ‘Kultura nova’ za razvoj produkcije i/ili distribucije umjetničkih radova, djela i projekata.