KINO PALKE 4 // CIKLUS FRANKOFONSKOG FILMA

U utorak 1. kolovoza završio je ovogodišnji program Kino Palke // Ciklus frankofonskog filma. Palke su se i ove godine pokazale kao idealna lokacija za filmske projekcije, štoviše, projekcije su bile posjećenije nego ikad dosad. Program je otvoren filmom „Trijumf“ – dinamičnim, ali i dirljivim ostvarenjem koje na topao i duhovit način prati skupinu zatvorenika koji postavljaju Beckettovu dramu „U očekivanju Godota“. Po prvi put u programu je prikazan animirani film – „Moj život kao Tikvica“ – divna priča o prijateljstvu i obitelji ispričana kroz prividne paradokse u estetici i žanru koja nam pokazuje da velike stvari možemo naći tamo gdje ih najmanje očekujemo. Najposjećeniji film ove godine bio je „Predivan život“ o “vremenskom putniku”, Victoru koji bira povratak u sedamdesete, preciznije 1974., kad je upoznao suprugu u kafiću koji je bio njegov ured, dom i život. Magija mladosti i prošlosti opijaju Victora, te se nađe razapet između stvarnosti i njezine simulacije, lažnog i pravog, filmskog seta i života. Ljubav publike definitivno je pridobio posljednji film – „Ljepota različitosti“ – priča o dvojici muškaraca potpuno različitih životnih priča i osobnosti koji putuju pogrebnim kolima prema jugu Francuske. Tijekom svog putovanja shvaćaju da, koliko god malo vjerojatno, na kraju ipak nisu toliko različiti, pri tom se povezujući u istinsko prijateljstvo za cijeli život.

‘Sretni smo što je ovaj program napokon našao svoju publiku i sve su projekcije bile izvrsno posjećene. Veselimo se planirati program za dogodine i ponovno osigurati izvrsne filmove za Kino Palke. Želimo zahvaliti Gradu Sinju na financijskoj podršci, Viteškom alkarskom društvu na dozvoli za korištenje infrastrukture alkarskog trkališta, KUS-u za ustupanje platna i projektora, Stipi Radanu na stoliću za projektor, obitelji Delonga što su nam dopustili da slažemo platno u njihovom dvorištu, volonterima na predanom radu te svim posjetiteljima na ukazanom povjerenju i strpljenju. Vidimo se dogodine!’

Kino Palke dio je SKUP-ova programa “Kultura u zaleđu” koji se financira iz sredstava podrške Zaklade “Kultura nova” za razvoj produkcije i/ili distribucije umjetničkih radova, djela i projekata.

PODRŠKA:

Kino Palke dio je SKUP-ova programa "Kultura u zaleđu" koji se financira iz sredstava podrške Zaklade "Kultura nova" za razvoj produkcije i/ili distribucije umjetničkih radova, djela i projekata.